Riscuri scăzute în ceea ce priveşte bolile cardiace
Potrivit studiilor, cei care consumă bere moderat au înregistrat o scădere de 20-40% a problemelor cardiace, scrie Gustarte.ro.
Mai puţine pietre la rinichi
În urma unui studiu, au fost înregistrate scăderi de 33 şi 41% a pietrelor la rinichi în rândul consumatorilor de vin alb şi bere.
Berea ajută memoria
Antioxidanţii din hamei (şi berea în general) au capacitatea de a vă proteja celulele creierului de oxidare, de pierderea electronilor. Acest lucru a fost legat de prevenirea bolii Alzheimer.
Hameiul vă poate ajuta în vindecare
Hameiul folosit în fabricarea berii este floarea plantei de hamei – un membru al familiei de cânepă. Această plantă amară conţine un nutrient numit xanthohumol – un ingredient util, cu efecte antiinflamatorii şi antiinfecţie.
Ajută oasele
Berea conţine siliciu, vitamina B şi polifenoli bioactivi – toate acestea fiind legate de creşterea esenţială a oaselor.
Berea scade riscul de accident vascular cerebral
Cercetătorii britanici susţin că vinul roşu este prima recomandare a medicului pentru a reduce şansele de accident vascular cerebral, iar berea este pe locul doi.